WINKELMANDJE
PICK UP MOGELIJK VANAF 49.0
PICK UP MOGELIJK VANAF 49
PICK UP MOGELIJK VANAF 49.0
PICK UP MOGELIJK VANAF 49
55.0 55
NOG €55.00 EURO VOOR VERZENDING
VERZENDING IS MOGELIJK!
55.0 55
NOG €55.00 EURO VOOR VERZENDING
VERZENDING IS MOGELIJK!
Subtotal
VERZENDING
Berekend tijdens checkout
Subtotal
VERZENDING
Berekend tijdens checkout

TESTIMONIAL

HET MOEDERNEMERSCHAP
De dilemma's van founders Danielle & Alison en een openhartig gesprek over het ondernemermoederschap

Hoe loopt het prille moederschap? En hoe bevalt de combinatie work/momlife jou? 

Alison: Mama zijn is het mooiste dat me is overkomen. Het is een enorm cliché maar o zo waar. Sinds drie weken ben ik weer aan het werk. In mijn eerste dagen terug aan het werk stond een event voor 1.400 personen ingepland. Van terugkomen en er direct ‘ingesmeten’ te worden gesproken! Ik heb het geluk een heel gemakkelijk, goedlachs kind te hebben dat ook nog eens goed slaapt. Het lastigste van terug aan het werk te gaan is echt een balans te vinden in werk & privé. Er is nu een kindje dat moet gebracht en opgehaald worden in de crèche, waar je afspraken voor moet maken met je partner, en ondertussen moet je nog een huishouden onderhouden. Waar er tijdens mijn zwangerschapsverlof gedurende de dag tijd was om boodschappen te doen of zelfs maar de planten water te geven dienen alle huishoudelijke taken ingevuld te worden op een veel kortere tijdspanne omdat je toch ook nog zoveel mogelijk tijd wil spenderen met je gezin. Ik probeer gedurende de werkdag nog efficiënter te zijn.
Tijdens de ‘wakkertijd’ van Morris wil ik al mijn aandacht naar hem richten. Voorlopig heb ik nog geen DJAR event in de avond verzorgd. 
Het zal de eerste keer wel pieken als ik mijn baby niet zal kunnen knuffelen en zelf naar bed zal kunnen brengen. 
Mama worden is een heerlijke paradox: een stukje loslaten en toch elk moment vastgrijpen want de tijd gaat veel te snel.


Heb je zin in het moederschap en hoe ga je dit nieuwe leven combineren met het ondernemerschap?

Danielle: Zin, zeker! 

Ik ben heel benieuwd of er een roze wolk zal zijn of dat ik gewoon realistisch moet zijn en mijn ambities een beetje zal moeten bijschaven. Mama worden en tegelijk veel ambitie hebben zal ongetwijfeld wel moeilijk te combineren zijn, maar als iedereen het kan, zal dit bij ons ook wel lukken! (lacht) 

Ik denk sowieso dat de beide rollen me zullen verplichten om efficiënter en georganiseerder te werk te gaan. Hopelijk kan ik de learnings van mijn rol als mama meenemen naar mijn rol binnen DJAR meenemen en omgekeerd. 

Ik denk dat loslaten de boodschap zal zijn. Het zal de eerste keer zijn dat ik mijn “business baby” zal loslaten. Spannend! 

Ik laat het gewoon op mij afkomen en probeer niet teveel te piekeren. 

Maar voor nu ga ik proberen om even inwaarts te keren, te vertragen en te genieten. 


Hoe komen jullie tot rust? 

Alison: In het weekend probeer ik een dag voor ons gezinnetje te blokkeren. Met drie in bed knuffelen, gaan wandelen, een aperitiefje drinken, Morris bewonderen die een nieuwe vaardigheid onder de knie heeft,... 
Zalig trage dagen die eindeloos lijken te duren. Het geeft me een enorme energieboost voor de drukke werkweek die volgt. Tijdens de week wil ik me weer aan sport zetten. Sinds de bevalling is het helaas nog niet gelukt om op regelmatige basis te sporten. Maar ik verlang al naar me-time en het heerlijke voldane gevoel na een goeie zweetsessie!

Danielle: Door te bewegen: door beweging kan ik even alles vergeten. Overdag zijn we allemaal druk bezig met ons werk, het gezin, etc 
Tegenwoordig heb ik ook het gevoel dat constant 24/7 bereikbaar moeten zijn. En zo blijft er amper tijd over voor onszelf.  ⁣​
Het is voor mij heel moeilijk geworden om die 'werk' knop eens even uit te zetten. 
Guess what. Een halfuurtje of een uurtje bewegen kan mijn gedachten volledig verzetten
. Een echte energiebooster voor mij. 

Ochtendmens of nachtraaf? 

Alison: Tot voor de geboorte van Morris had ik gegarandeerd nachtraaf geantwoord. Maar het vroeg wakker zijn maakt dat je extra uren kan spenderen met je baby. Uren waar het buiten nog muisstil is en je de zon ziet opkomen. Heerlijk!

Danielle: ochtendmens 100%. Ik spring elke ochtend met zoveel energie en goesting uit bed. De dag dat dit niet zo zal zijn, dan zal er toch iets aan de hand zijn. 'S avonds is mijn energie pijl dan ook een heel stuk minder. Ik ga graag vroeg slapen. 


Ontbijt of lunch? 

Alison: Ontbijt! Als ik tijdens een drukke productiedag vergeet om te ontbijten dan is mijn middagmaal steevast een lekker ontbijtje. Ik grijp in de week vaak naar de klassieke plantaardige yoghurt met rood fruit en granola. In het weekend mag die gewisseld worden voor een açaï of een uitgebreide brunch met koffiekoekjes en een eitje. Balance is key.


Danielle: Ontbijt! Ik maak echt tijd om een heerlijk ontbijtje te maken. Ik sta er met plezier een kwartier vroeger voor op. Of ik maak het de dag voordien en zet klaar in de frigo voor de volgende dag. Bovendien hou ik van nieuwe creaties en experimenteer ik graag! Altijd in een DJAR weliswaar. Van overnight oats, tot açai bowls, tot gewone yoghurt met vers fruit en heerlijke toppings! MMM, love it! 

Jouw tip om de dag goed te starten? 

Alison: Be The morning manager: Leg de avond voordien steeds alles klaar: je kledij, laptoptas, een post-it met zaken die je moet meenemen, de tas voor de crèche. Bij een mindere nacht en minder fris hoofd vergeet je geen belangrijke zaken. 

Danielle: ochtendroutine inbouwen: opstaan, water drinken, theetje zetten met citroen & gember en enige vorm van lichaamswerk: pilates, yoga of gewoon wat stretchen. Kan een halfuurtje zijn of slechts 5 minuten. Want hoe verleidelijk is het om op te staan en onmiddellijk te hollen en te rushen? Hurry hurry, direct de gsm op actief zetten. Hatelijk, maar toch pleit iedereen er guilty aan... 

Zo’n ochtendroutine geeft me instant energie en bevordert mijn positieve mindset. Connectie tussen lichaam en geest vind ik heel belangrijk. Bovendien ben ik een ochtendmens: even gedachten structureren, tot rust komen om er dan in te vliegen. Heerlijk! 


Structuur of chaos? 

Alison: Structuur. Mijn hoofd kan geen chaos aan :) 

Danielle: chaos! :) Mijn hoofd staat nooit stil. Niet altijd even leuk en lastig om uit te schakelen. 


Zomers lievelingsgerecht? 

Alison: mijn versie van een caesar salade met gepaneerde kip, granaatappel, rauwkostsalade, kruidendressing, appeltjes en croutons (ik snij blokjes van een sandwich met een goede portie peper & zout). Heerlijk!

Danielle: oh, ik heb er veel: maar het liefst van al eet ik vers, gevarieerd en vrolijke maaltijdsalades: bv. Watermeloen, feta, komkommer en munt of parelcouscous met burrata, perzik, courgette. Heerlijk met een zelfgemaakte dressing. 

DEEL ARTIKEL OP

Meer blogartikelen